<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6160859355183361308\x26blogName\x3dWhen+you+have+to+keep+silent,reveal+t...\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://holistictechnology8687.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://holistictechnology8687.blogspot.com/\x26vt\x3d6478682109542837343', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
www.holistictechnology8687 @blogspot.com ♥ Bebaskan Palestin!
Friday, February 27, 2009


Assalamualaikum w.b.t

ape kaba sume?hehe..ana aliuddin faidhi@ali@dee..hemm..ape yg sepatutnya ana nk kongsi ye?ok cmni, semalam bersamaan hari khamis,lbh kurg 8 mlm,di pkarangan uma ana didatangi oleh sekumpulan adek beradek dari sg.buluh..hehe,si dia lah,cik kamila!ngeee..saje je,die mahu mintak tulun utk ke Jln Duta..memandangkan ana xde wat apa2,ana tulun la beliau.well,xsgka lak ade org² yg sememangnya ana mau kenal,iaitu adek beradek beliau.yg ada cik mukrimah,cik atirah (sori kalu silap eja name) dan adek angket cik kamila,lupa sudah namanya.huhu..mereka ini mmg happening.sampai penin ana.hehe..korang mmg best.ngeee..well,setibanya di jln duta,kami bergegas ke kaunter tiket utk beli tiket ke manjong.cari punya cari,akhirnya ade la jugak.tapi kol 12!huhuh..lbh kurg 3 jam lebih jugak la kt situ.tp xpe,ana suka!huhuh..tp nk jd kan citer,cik kamila ade sesuatu utk smpaikan kpd ana.beliau minta pendapat ana utk mslh yg baru dihadapi.seeloknya,ana xcerita di sini lah.ana cuba mmbantu setakat mana yg ana mampu.sekadar pandangan dan pendapat sahaja.lagipun,ia melibatkan suatu ikatan yg terjalin di antara keluarga beliau.sememangnya ana ade sikit terkejut,tetapi ana tetap cool.ana tetap mmbantu.tetap memberi sokongan.walau camna pon,ana tetap di samping anti!


bila dilanda musibah, hati tabah mula rebah,
jgn biarkan dugaan rapuhkan pedoman hidup,
andai waktu itu tiba semaikan sifat bersabar,
hanya Dia saja menentu,
kita hanya mampu SUJUD.

.aliuddinfaidhi.

Labels:

Thursday, February 26, 2009








Assalamualaikum wbt..

Mungkin agak pnjg utk diceritakan tentang gabungan ana dgn ali (Aliuddin Faidhi)
emm ana pendekkan jer yea..sori yea,ana bhsakn diri 'ana' in arab spt yg salu ana gunekan ktika bsmbg n gunekn bsama Ali..
anti,anta,ana...ana suke! unik skali..tringat time kecik2 dulu..umi abah ustaz n ustazah then ajar lak arab so memg pbualan harian mgunakan bhsa arab tp skg da byk lupe la..nseb bek knl Ali!
byk jg yang ana dpt pelajari..syukran jazilan ya Aliuddin Faidhi..
spt yg Ali pernah ceritakan di blognya kami kenal melalui blog. ana ade wat parttime jual perfume tp skg da xseaktif dulu (; dan mungkin x akn aktif lg sbb a bit bz n sdg bjuang merawat pesakit2 yg amat memerlukan RATU (rawatan tanpa ubat) ha itulah pkerjaan tetap ana.
Ahha..berbalek pd cte kami, awl bln feb nie jgkla Ali ade mnegur ana di YM

ala,cm bese la Ali...promotekn blog dea "we read, we share and we belongs together....."
mungkin byk sgt yg dea suke perkatakan..huhuhu
anta memg pndai menulis..eh menaip kot..otak kanan yg hebat! ((; byk idea!
maafla ana xbape pndai nk bercerita dr segi penulisan cm anta..tp mcm Ali ckp, ana memg petah bckp..huhuhu ana pun xpasan pd mulenye sbb klu ikutkn sblm nie, ana memg agak pendiam la anta ehehe...
tp dgn anta, kemungkinan sistem autonomik ana sgt lancar kot ;p
1 day,..baru je bape ari knl Ali, Ali minta ana view blog dea lg
ana buka je, masyaALLAH..blushing gler da muke da merah cm darah pon,klu snap pic ltk kt blog neh pasti n sgt yakin sume tkejut n leh parah..ahahaha c(;
Ali nie puji ana lebeh-lebeh lak..ana insan bese je anta! sememangnye ana blm bsedia menerima insan bru dlm hidup ana tp Ali memg hebat lah..besh! ehehe u r my bff yah..not bf yet heee
owez make me epi,.rase cam da gile bayang la plak! adehhhhh..even we both lom declare pape kn Ali? pastu lak cm bese je pggl habib,habibi..ahaha lwk je kite neh..
emmm xtau cmner la Ali leh suarakan hsrat utk buat blog 4 us..ana memg xtau nk tulis ape sbb ana agk blur dlm penulisan even mase spm result bm xdela trok pon..huhuhu
however, ana ade tulis sdikit sajak utk guest2 yg sudi singgah di blog kami ini..
bace post sblm ini yea kwn-kwn ;p


'Ihdinassirotolmustaqim' itulah doa yg salu ana bace stiap kali lepas solat
ana hrp dpt jodo yg baek..biar Allah tentukan jodo ana..dan ana tau..jodo itu smkin hampir!
ana xtau mcmane nk luahkan..wallahualam!


Aliuddin Faidhi, ana ahibbuka..jadda!
maafkan ana jika tsilap atau tsalah kata,hrp di ampunkan
ana insan yg lemah
salam


.kasehkukamila.

Labels:


Aku dilahirkan sebagai orang yang terpilih menjadi Aku
Ini adalah satu penghargaan besar dari TUHAN terhadap aku
Aku miliknya dan untukNYA
Aku dibekalkan dan keperluanku di lengkapkan
Aku sedar, aku dicipta olehNYA mempunyai agenda yang wajib aku pikul dan perjuangkan
DIA merahsiakan waktu dan tempoh usia aku berada disini..
DIA mewujudkanbeberapa lawan untuk mencuba ketahanan dan kesabaranku
Aku dapat rasakan betapa aku turut terlibat mengambil bahagian menjadi wakilNYA
Ini bukan satu kebetulan tetapi inilah kenyataan
Semuanya dlm perancangan dan pengetahuanNYA
Aku bukannya Nabi dan Rasul
tetapi akulah penyambung perjuangan Tuhan
Aku tidak lupa pada sumpah dan janjiku
Aku dari golongan manusia - anak Adam yang diisytiharkn sbg khalifah utk mentadbir bumi.
semua makhluk ciptaan Tuhan disini harus ditadbir
laut,darat,bukit,gunung,tumbuh-tumbuhan,haiwan,malah jin dan manusia yg kufur di bawah perintahNYA
Aku wajib melaksanakannya
Aku pasti akan ditanya nanti tentang amanah dan tugas-tugas ini oleh Tuhan
Bagaimana keluargamu, anak dan isterimu, ibu bapamu, jiran-jiranmu, masyarakat sekelilingmu, org-org yang tidak beriman padaNYA, harta-hartamu, jihadmu, pengorbananmu..


Tuhan berpesan,
Tidak ada kehidupan di dunia melainkan tipu daya.
Tuhan berpesan,
Sesungguhnya nafsu itu sentiasa mengajak kepada kejahatan
Tuhan berpesan,
Sesungguhnya syaitan itu adalah musuh kamu yang nyata
Tuhan berpesan lagi,
Dan tidak sesekali redho keatas kamu (wahai Muhammad) akan Yahudi dan
Nasoro sehinggalah kamu mengikut cara hidup mereka...

-kasehkukamila-
Monday, February 23, 2009


  • assalamualaikum w.b.t. apa kabar sume? ha,ini adalah permulaan kami sbg holistictechnology8687. mesti anda kepelikkan dgn kurniaan nama blog kami ini,kan? tak mengapa, anda akan ketahui juga xlama lagi.sebenarnya kami ni mmg blogger.masing2 ade blog tersendiri.cuma kali ini,kami nk buat kelainan sedikit dgn brkongsi blog, di atas satu email dan satu nama. siapakah kami?mungkin ini juga menjadi persoalan kpd anda semua.

  • jadi, dgn kehadiran blog ini, kami akan brkongsi sedikit mngenai lumrah kehidupan, keindahan Islam, dan pelbagai bentuk acara akan kami persembahkan kpd anda. kami brharap,agar blog ini dpt memberikan anda pelbagai ekspresi dan juga penghayatan, insyaAllah.

kami juga mengalu-alukan segala pendapat anda utk kita berkongsi bersama-sama.mana tahu, dgn perkongsian idea akan mencetuskan ilham yang mana mungkin boleh dijadikan tauladan.

mudah-mudahan, kita akan sentiasa dalam keadaan aman,beriman dan sejagat. sekian saja, wassalam.